Waterballet windturbine | 2022

Resultaat

Proces

Deze windturbine zag ik voor me toen ik in de auto reed en de wieken door de blauwe lucht zag roteren. Het deed me denken aan synchroonzwemmen, waarbij de benen boven het water uitkomen en weer in het diepe verdwijnen. Aangezien er in de maatschappij veel kritiek is op het uiterlijk van windturbines, leek het me goed om mijn versie ruimtelijk te maken. Ik vind windturbines uiterst elegant en wil daarom anderen de schoonheid die ik zie graag laten zien.
Voor de verdere uitvoering van dit werk wil ik graag experimenteren met de 3D printer. Hiermee wil ik de benen uitwerken, dat staat nog op de planning. De stalen mast is af mét daarin een motortje die de wieken zal laten draaien. Mijn windturbine wil ik plaatsen in een plexiglas bak waarbij het waterlevel tot het centerpunt van de as zal komen, waardoor de benen letterlijk boven het water uit komen.