Table without a name | 2018

Resultaat

In deze tafel heb ik verschillende technieken verwerkt die ik eerst op proefstalen heb uitgeprobeerd. Gekleurd MDF (zwart/grijs) is wat ik in dit project wilde gebruiken en twee gereedschappen die ik weinig of nooit had gebruikt. Dit waren de beitel en de houtschaaf. Ik heb verschillende technieken gebruikt om een aantrekkelijke look te krijgen. Toen ik alle experimenten had afgerond, heb ik een selectie gemaakt van de meest interessante resultaten en daarop mijn tafel gebaseerd. Ik wil een overgang laten zien tussen de gladde achterkant en het bewerkte hout aan de voorkant.

____

I incorporated different techniques in this table which I first tried on test samples. Colored MDF (black/grey) is what I wanted to use in this project and two tools that I had little or never used. These were the chisel and the wood slicer. I used various techniques to get the right look. When I finished all the experiments, I made a selection of the most interesting results and based my table on them. I want to show a transition between the smooth back and the processed wood in the front.

Proces

Proces